CIKKEK
2007/2008

Cikkek

DátumEsemény
2008. szeptember 26.Diáktalálkozó
2008. október 2.Évfordulós Ünnepség

Diáktalálkozó (2008. 09. 26.)
(Képek a cikkhez...)

Évfordulós-ünnepség (2008. 10. 02.)
(Képek a cikkhez...)

A tanév kezdetétől lelkes készülődés kezdődött meg intézményünk 35 éves fennállásához kapcsolódóan. A 2008. október 2-án megrendezésre kerülő évfordulós ünnepség megfelelő alkalom volt arra is, hogy intézményünk felvegye néhaiPápay Ágostonalapító igazgató nevét, ezáltal is kifejezve a szakmai körökben ismert és elismert gyógypadagógus-igazgató munkássága iránti tiszteletünket.
Intézményünk új elnevezése 2008. október 1-jétől: Fejér Megyei Önkormányzat Pápay Ágoston Általános Iskolája, Készségfejlesztő Speciális Szakiskolája és Diákotthona.
Az évfordulót megelőzően nagyszabású Diáktalálkozó keretében köszöntöttük 20 évre visszamenőlegesen elballagott növendékeinket. Nagy öröm volt tapasztalni, hogy sokan elfogadták meghívásunkat, s jólesően nyugtázhattuk, hogy volt tanítványaink, - több-kevesebb segítséggel - de megállják helyüket az életben.
A Diáktalálkozó, s az évfordulós ünnepség igen sokrétű előkészítő munkát igényelt. Munkacsoportok tevékenykedtek az évfordulós kiadvány elkészítésén, tanulóink műsorának betanításán, az intézmény szépítésén, csinosításán, a diáktalálkozó előkészítésén, a vendéglátások minél költséghatékonyabb megszervezésén.

Pályázatoknak, adományoknak, s a lelkes munkatársi körnek köszönhetően október 2-ra kívül-belül kicsinosítottuk intézményünket, s fogadtuk vendégeinket. Nagy örömünkre szolgált, hogy igen sokan elfogadták meghívásunkat.
Ünnepségünk tanulóink műsorával kezdődött - kicsik és nagyok egyaránt megmutathatták, mit tudnak.

Fenntartónk képviseletében Balogh Ibolya Elnök Asszony köszöntötte intézményünket, s adta át személyesen az erre az alkalomra készített emléktáblát.

Elnök Asszony köszöntését követően az intézmény jelenlegi igazgatójaként összefoglaltam elmúlt 5 évünk legfontosabb történéseit, s köszöntöttem munkatársaimat, vendégeinket.
Ezt követően az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Kar 2 főiskolai tanára tartott rövid szakmai előadást a gyógypedagógia jelenlegi helyzetéről, s a segítő szakmákban kiemelt jelentőséggel bíró személyiség- és készségjellemzőkről.
A szünetet követően iskolánk 5 munkatársa tartott rövid szakmai beszámolót módszertani munkánk néhány fontos eleméről. Előadás hangzott el a Munkahelyi Gyakorlat Programról, Ökoiskolai tevékenységünkről, az Ulwila zenei fejlesztésről, az euritmiáról, mint speciális mozgásfejlesztési lehetőségről, s a terápiás festés eredményeiről.
E napon köszöntöttük azokat a törzsdolgozóinkat, akik 15, vagy annál is több éve végzik lelkes, odaadó munkájukat intézményünkben. A közalkalmazotti területen immár 40 éves szakmai múlttal rendelkező kollegánkat, Mátyási Sándor diákotthoni igazgatóhelyettest külön tisztelettel köszöntöttük e jeles napon. Az Oktatási Minisztérium Szolgálatért Emlékérmét a Fejér megyei Önkormányzat Oktatási és Kulturális Bizottságának Elnöke, L. Simon László Úr nyújtotta át számára.

A szakmai rész lezárását követően iskolánk bejárata előtt rövid, meghitt ünnepség keretében emlékeztünk meg Pápay Ágostonról, s L. Simon László Elnök Úrral lelepleztük intézményünk új névtábláját.
Az ünnepség zárásaként vendégül láttuk meghívottainkat, s egy jó hangulatú beszélgetés keretében folytathattuk a szakmai tapasztalatcserét. Az ünnepséget követően számos köszönetet, gratulációt kaptunk vendégeinktől.
Jólesően nyugtázhattuk, hogy a jubileumi ünnepség jó alkalom volt arra, hogy:

    - összegezzük az elmúlt 5 év szakmai tapasztalatait,
    - bemutassuk szakmai partnereink, s fenntartónk irányába elért eredményeinket,
    - névfelvétellel erősítsük meg szakmai identitásunkat, önazonosságunkat,
    - tisztelegjünk elődeink előtt.
Az évfordulós ünnepség a fentieken kívül lehetőség arra is, hogy megerősödjünk szakmaiságunkban, s az összefogás, a közösen végzett munka élményével feltöltődve állhassunk elébe az új kihívásoknak.

Tisztelettel köszönöm ezúton is az intézmény minden munkatársának, pedagógusnak, segítőknek, technikai-ügyviteli dolgozóknak egyaránt azt a lelkesedést, összefogást mely létrehozta ünnepségünket. Az összefogás ereje, a szeretettel és önzetlenül végzett munka átsugárzott rendezvényünkön, - vendégeinktől ezt a visszajelzést kaptuk.
Kívánom, hogy a tanév további részében is legyen sok szép élményben része felnőttnek és gyermeknek egyaránt, s az ünnep nyújtotta szép, és felemelő pillanatok nyújtsanak valódi feltöltődést nehéz, de szép hivatásunkhoz! Vissza a cikkekhez

Ugrás a lap tetejére

Vissza az archív cikkekhez